Vodja sekcije: Janez Kocmut

Telefon: 041 574 620

E-naslov: janez.kocmut@gmail.com

O sekciji

Na pobudo vodje Janeza Kocmuta je bila aprila leta 2001 ustanovljena skupina ljudski pevci in godci, Stari prijatelji iz Kicarja. Ime je bilo izbrano zato, ker so vsi člani rojeni v Kicarju, hkrati pa so vsi pravi prijatelji iz mladostnih dni. Člani sekcije so trije zakonski pari, dve svakinji in ena nečakinja. Razen harmonike so vsi instrumenti, na katere igrajo narejeni doma in se glasovno zelo dobro ujemajo. Skupina bodisi igra, bodisi igra in poje ali pa samo poje.

V teh letih je skupina posnela pet zgoščenk in organizirala petnajst mednarodnih srečanj ljudskih pevcev in godcev pod imenom Kicar poje in igra, na katerem se vsako leto predstavi do petnajst skupin - skupaj se na posamezni prireditvi zvrsti preko 110 nastopajočih iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Italije. Skupina rada vrne nastope, tako da je že nastopala v vseh omenjenih državah. Skupina je gostovala tudi v televizijski oddaji Na zdravje na nacionalni televiziji. Leta 2017 je skupina prejela plaketo Mestne občine Ptuj za izjemne uspehe na področju ljubiteljske kulture ter promocijo ohranjanja starih običajev v širšem lokalnem območju.

Skupina letno opravi okrog 45 vaj in 40 do 50 nastopov, za kar je potrebnega nemalo časa in odrekanja. Največji ponos skupine je veliko prijateljstvo med člani.

Osnovni podatki

Vodja sekcije: Janez Kocmut, telefon: 041 574 620, e-naslov: janez.kocmut@gmail.com

Namestnica vodje sekcije: Štefka Arnuš, telefon: 041 207 068