Vodja sekcije: Bogomir Širovnik

Telefon: 041 523 075

E-naslov: bogomir.sirovnik@gmail.com

O sekciji

Moški pevski zbor Rogoznica je bil ustanovljen septembra 1999. Pobuda in želja takratnega vodja Marjana Cajnka, da ustanovi zbor je bila tako velika, da je med prijatelji in znanci iskal fante ter može s posluhom ter veseljem do petja. Le malo jih je imelo izkušnje zborovskega petja, zato so bili začetni koraki še toliko težji. Poiskati je bilo potrebno tudi zborovodjo. Težava je bila, saj izkušeni zborovodje niso želeli prevzeti komaj ustanovljenega zbora. Z vztrajnostjo je Marjan Cajnko vendarle našel takrat izkušeno zborovodkinjo gospo Marijo Štöger iz Destrnika.

Končno je pevski zbor lahko pričel z vajami - uspešno. Zbor je hitro napredoval in decembra istega leta že izvedel prvi nastop, prihodnje leto pa se je že udeležil revije odraslih pevskih zborov na Ptuju. Leta 2000 se je pevski zbor prvič udeležil revije pevskih zborov v Šentvidu pri Stični. V februarju je pevski zbor prirejal proslave in koncerte ob kulturnem prazniku. Leta 2000 je pevski zbor izvedel tudi prvi samostojni, sedaj tradicionalni, božično-novoletni koncert. Pevski zbor je pričel redno nastopati na občinskih proslavah ob dnevu upora proti okupatorju, blagoslovu konj pred cerkvijo sv. Leopolda Mandiča, na prazniku Četrtne skupnosti Rogoznica ter ostalih proslavah in prireditvah. Decembra 2002 je pevski zbor ob svoji petletnici izvedel koncert, na katerem je večina članov prejela bronaste Gallusove značke za pet let zborovskega petja.

Marjan Cajnko je vodil zbor dolgih sedem let. V tem času je pridobival nove člane, tako da je njihovo število hitro preseglo dvajset. Leta 2006 je vodenje sekcije prevzel Marjan Krajnčič, ki je zbor vodil do leta 2016, ko je vodenje prevzel Bogomir Širovnik. Zbor je še naprej hitro napredoval in dobival številne pohvale ob nastopih, ki so se kar vrstili. Zbor izvede danes preko trideset nastopov letno. Vaje ima običajno enkrat tedensko, pred koncerti in revijami pa člani izvedejo tudi intenzivnejše priprave. Od leta 2007 se člani enkrat letno udeležujejo intenzivnih, tridnevnih pevskih vaj.

Leta 2008 je prišlo do menjave zborovodja. Ta je postal Franc Lačen. V letu 2009 je pevski zbor izvedel tri samostojne koncerte ob desetletnici delovanja. Leta 2013 je mesto zborovodja zasedel Gregor Lačen. Decembra 2014 je praznoval zbor svojo petnajsto obletnico delovanja. Ob tej priložnosti je izdal zgoščenko. Zbor šteje danes 30 članov in na občinski ravni skoraj ni proslave, kjer se ne bi pojavil. Z veseljem se odzove tudi povabilom od drugod. Zbor vsako leto organizira več koncertov, med katerimi sta najpomembnejša letni in božično-novoletni koncert.

Osnovni podatki

Vodja sekcije: Bogomir Širovnik, telefon: 041 523 075, e-naslov: bogomir.sirovnik@gmail.com

Namestnik vodje sekcije: Dani Oman, telefon: 041 762 282, e-naslov: dani.oman@apollo.si

Zborovodja: Gregor Lačen